Veterinarska Stanica Kruševac

Veterinarska stanica Kru

Aktuelno:

Oglas za prikupljanje pisanih ponuda...

JU Veterinarskoj stanici "Kruševac" potreban diplomirani veterinar.
CV obrasce dostaviti
putem e-maila: info@vskrusevac.com
ili lično u Veterinarskoj stanici "Kruševac" u ulici Ilije Garašanina br.2.

O nama...

  • JU Veterinarska Stanica Kruševac osnovana je 1952 godine. Delatnost zdravstvene zaštite zivotinja obavlja na teritoriji opštine Kruševac, u 7 ambulanti. JU Veterinarska stanica Kruševac, ima 12 diplomiranih veterinara, 20 veterinarskih tehničara, 2 diplomirana inžinjera poljoprivrede, administarativno osoblje, pomoćno radno osoblje, kao i radnike pod ugovorom o radu.

  • Oprema i uredjaji tj. dijagnostički aparati koje poseduje veterinarska stanica, (rendgen, kompjuterizovani ultra-zvučni aparat, trihinoskop itd), savremen operativni blok kao i moderna veterinarska apoteka, omogućavaju da se stručno i kvalitetno obavljaju delatnosti zdravstvene zaštite domaćih životinja, kao i kvalitetno osemenjavanje krava i svinja i drugo...

  • JU Veterinarska stanica u Opštini Kruševac, sprovodi i program mera zdravstvene zaštite životinja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, program unapređenja i razvoja stočarstva vlade Republike Srbije preko svoje osnovne zootehničke službe.

  • Savremeno opremljena JU Veterinarska stanica Kruševac sa svim svojim objektima i opremom kao i izuzetno stručnim kadrom, svrstava se u najbolje veterinarske stanice javnog sektora Republike Srbije. Proglašena je 2001 godine za najbolju veterinarsku stanicu u SRJ.

  • U tesnoj saradnji sa NU, dijagnostičkim veterinarskim centrom u Kraljevu, JU Veterinarska stanica Kruševac je nesebičnim radom i zalaganjem na teritoriji svoje Opštine, dala značajnu logističku i drugu pomoć, u sprečavanju epidemije ptičjeg gripa.

  • Ovom prilikom ne bi hteli da posebno ističemo i svoju ogromnu ulogu, kako na nivou Opštine tako i šire, u sprečavanju i drugih zaraznih bolesti, kao što su klasična svinjska kuga i besnilo, a sve u pravilnoj i blagovremenoj saradnji sa republičkom veterinarskom inspekcijom i ostalim veterinarskim stanicama kako javnim, tako i privatnim, u svom okruženju.

  • U prostorijama JU veterinarske stanice Kruševac, nalazi se i regionalna kancelarija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije za obeležavanje životinja Rasinskog okruga. Pošto je veći deo tih poslova ustupljen veterinarskim stanicama, tako i mi strogo po programu Ministarstva unosimo podatke sa naše teritorije, trudeći se da sve poslove koje obavljamo završimo na najvišem nivou, a što se i pokazalo u predhodnim godinama našeg rada.